مقاله

بهترین نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل داده در پژوهش

بهترین نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل داده در پژوهش

تجزیه و تحلیل داده از بخش‌های مهم انجام فعالیت‌های پژوهشی مانند پایان‌نامه است. تحلیل آماری کاری سخت و پیچیده به نظر می‌رسد و نمی‌توان محاسبات آن را بدون نرم‌افزار انجام داد. نرم‌افزار تجزیه و تحلیل داده انواع مختلفی دارد و برای اهداف گوناگون به کار می‌روند. با توجه به موضوع پژوهش، روش تحقیق و جمع‌آوری اطلاعات باید نرم‌افزار تحلیلی مناسب انتخاب کنید. در این مقاله قصد داریم شما را با بهترین نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل داده در پژوهش توسط متخصصان مجموعه خدمات آموزشی آرتا پژوهش در گیلان آشنا کنیم تا با توجه به هدف خود یکی از آنها را به کار بگیرید.

معرفی بهترین نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل داده در پژوهش

نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل داده برای پژوهش‌های علمی مانند پایان‌نامه به کار می‌روند و به انجام محاسبات می‌پردازند. از این نرم‌افزارها جهت نگارش فصل 4 پایان نامه استفاده می‌کنند بهترین نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل داده در پژوهش عبارت‌اند از:

1. نرم‌افزار SPSS

از بهترین نرم‌افزارهای تحلیل آماری به شمار می‌رود و مخفف عبارت بسته آماری برای علوم اجتماعی است. مناسب انواع رشته‌های دانشگاهی مانند پزشکی، علوم انسانی، تربیت بدنی، اقتصاد، جامعه شناسی، علوم اجتماعی و کشاورزی است. علاوه بر دانشجویان و محققان، شرکت‌های نقشه‌برداری و بازاریابی از این نرم‌افزار برای تحلیل و ارزیابی داده‌های خود استفاده می‌کنند.

کار با برنامه SPSS بسیار راحت بوده و از این رو کاربران تازه کار با خیال راحت می‌توانند از آن استفاده کنند. این نرم‌افزار برای تحلیل داده‌ها در حجم بالا مناسب است و بزرگ‌ترین داده‌ها را به سرعت تجزیه می‌کند. مهم‌ترین ویژگی‌های نرم‌افزار SPSS شامل پشتیبانی از سیستم عامل‌های ویندوز، مک و لینوکس، استفاده آسان و امکان آماده سازی و اتصال داده‌ها هستند.

2. نرم‌افزار SAS

سرعت پردازش اطلاعات در نرم‌افزار SAS نسبت به دیگر نرم‌افزارهای مشابه بسیار بالاتر است. از این رو به‌عنوان یکی از حرفه‌ای‌ترین و پیشرفته‌ترین نرم‌افزارهای تحلیل آماری شناخته می‌شود. این نرم‌افزار برای انجام فعالیت‌های پیچیده آماری به کار می‌رود. با این حال روش استفاده از آن بسیار آسان است و علاوه بر تحلیل داده‌ها و ارزیابی پیشرفته می‌توان جهت تحلیل‌های ماتریسی از آن استفاده کرد. با استفاده از نرم‌افزار SAS می‌توان چندین عملیات را به‌صورت هم‌زمان انجام داد. امکان تنظیم بیش از ۱۰۰ نمودار آماری در این برنامه وجود دارد. مجهز به مدل‌سازی پیش‌بینی‌کننده بوده و روش‌های آماری آماده جهت استفاده در کمترین زمان دارد.

3. نرم‌افزار Minitab

از دیگر نرم‌افزارهای حرفه‌ای در زمینه تحلیل آماری برنامه Minitab را می‌توان نام برد. این نرم‌افزار در واقع از یک بسته آماری تشکیل شده که به تجزیه و تحلیل آماری و تجسم داده‌ها می‌پردازد. تجزیه و تحلیل داده‌ها از کوچک به بزرگ و محاسبات به‌صورت خودکار از مهم‌ترین قابلیت‌های این نرم‌افزار به شمار می‌روند. از نرم‌افزار Minitab می‌توان در زمینه‌های مختلف مانند رگرسیون، طرح آزمایش‌ها، کنترل کیفیت آماری، آمار توصیفی، تولید اعداد تصادفی و… استفاده کرد. ویژگی‌های این نرم‌افزار شامل امکان آماده‌سازی داده‌ها، امکان آمار توصیفی، تجسم نمودارهای گرافیکی و تجزیه و تحلیل پیش‌بینی‌کننده هستند.

4. نرم‌افزار Stata

یک نمونه از نرم‌افزارهای آماری ویژه دانشمندان داده است و از آن برای تجزیه و تحلیل آماری اکتشاف و دست‌کاری داده‌ها استفاده می‌شود. در رشته‌های مختلف مانند علوم سیاسی، اقتصاد، تحقیقات پزشکی، سیاست‌های عمومی، بازاریابی و بازرگانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. سرعت بسیار بالایی دارد و برای تحلیل مجموعه‌ای از داده‌های بزرگ و متوسط به کار می‌رود. مجهز به برنامه‌نویسی پیشرفته با امکان تکرار است. علاوه بر آن دارای توابع آماری بوده و به‌صورت خودکار گزارش ارائه می‌دهد.

5. نرم‌افزار GraphPad Prism

از نرم‌افزارهای مداح آماری که ویژه تحقیقات علمی به کار می‌رود می‌توان به نرم‌افزار GraphPad Prism اشاره کرد. این نرم‌افزار از توابع آماری گسترده برخوردار بوده در زمینه‌های گوناگون نظیر بیوتکنولوژی، فناوری و ارتباطات، خودرو، علوم زندگی و مراقبت‌های بهداشتی و دارویی به کار می‌رود. این نرم‌افزار برای تجزیه و تحلیل داده به‌صورت تخصصی مورد استفاده قرار می‌گیرد و کاربران می‌توانند از قابلیت‌های تجزیه و تحلیل رگرسیون تنها با یک کلیک استفاده کنند. ویژگی‌های برنامه GraphPad شامل وجود گرافیک‌های قابل تنظیم، امکان اتوماسیون کاری، امکان تحلیل آماری، به‌روزرسانی و راهنمای آنلاین هستند.

6. نرم‌افزار R

از سری نرم‌افزارهای رایگان تحلیل آماری است که بسته‌های متنوعی دارد. به این ترتیب کاربران می‌توانند با توجه به موضوع خود بسته مناسبی را انتخاب کنند. در بین محققین بسیار محبوب است و برای اهداف متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرد. امکان اجرای بسیاری از تکنیک‌های آماری مدرن توسط آن وجود دارد. در دسته به‌روزترین و قوی‌ترین نرم‌افزارهای آماری قرار می‌گیرد. همچنین می‌توان در زمینه‌های غیر آماری نیز از آن استفاده کرد. برای استفاده از امکانات آن باید از دستورات و کدنویسی استفاده کرد.

7. نرم‌افزار Eview

یکی از تخصصی‌ترین و پیشرفته‌ترین نرم‌افزارهای تحلیل آماری به نرم‌افزار Eview تعلق دارد. بیشتر کاربران این نرم‌افزار اقتصاددان‌ها هستند و برای انجام امور مالی به کار می‌رود. پیچیده‌ترین محاسبات را به راحتی انجام می‌دهد و معادلات ساختاری نیز توسط آن انجام می‌شود.

8. نرم‌افزار اموس (Amos)

از بهترین نرم‌افزارهای تحلیل آماری در زمینه رایانه محسوب می‌شود و هدف از طراحی آن مدل‌سازی است. این نرم‌افزار تنها مختص به مدل‌سازی معادلات ساختاری طراحی شده و تحلیل‌های کمی و آماری را نیز می‌تواند اجرا کند. از قابلیت آمارهای توصیفی برخوردار بوده و محیط آن به حالت گرافیکی است. با توجه به وجود جدول‌بندی‌های شطرنجی در نرم‌افزار اموس امکان ترسیم فلوچارت‌ها را به وجود آمده است. از دیگر ویژگی‌های آن می‌توان به وجود امکان تحلیل‌های خوشه‌ای و پیش‌بینی برگشت خطی اشاره کرد.

جمع‌بندی

در این مقاله به معرفی کاربردی‌ترین و بهترین نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل داده در پژوهش و ویژگی‌های آنها اشاره شد. کار با این نرم‌افزارها نیاز به تخصص دارد. می‌توانید در این زمینه از متخصصین مجموعه خدمات آموزشی پژوهشی آرتا پژوهش مشاوره بگیرید. دانشجویان عزیز می‌توانند برای تجزیه و تحلیل داده‌ها در رشت از مشاورین مجموعه کمک بگیرند و فصل 4 پایان نامه خود را با اطمینان تکمیل کنند.

سؤالات متداول

مهم‌ترین نرم‌افزارهای تجزیه و تحلیل داده در پژوهش کدام هستند؟

نرم‌افزار SPSS، نرم‌افزار SAS، نرم‌افزار R و نرم‌افزار Eview

برای انجام امور مالی استفاده از کدام نرم‌افزار تحلیل آماری بهتر است؟

نرم‌افزار Eview

نرم‌افزار Minitab با چه هدفی طراحی شده است؟

تجزیه و تحلیل آماری، تجسم داده‌ها، تجزیه و تحلیل داده‌ها از کوچک به بزرگ، انجام محاسبات به‌صورت خودکار.

1
2
3
4
5
امتیاز به محتوا
author-avatar

درباره تیم تولید محتوا آرتا پژوهش

تیم تولید محتوا مجموعه فرهنگی پژوهشی آرتا پژوهش همواره در تلاش است تا بتواند با درک نیاز دانشجویان و محققان، مقالات علمی پژوهشی کاربردی برای رشته ها و مقاطع مختلف (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) تهیه نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *