انجام رساله دکتری
خدمات انجام رساله دکتری
مجموعه ی فرهنگی پژوهشی آرتاپژوهش
رساله دکتری به پژوهشی گفته میشود که دانشجویان مقطع دکتری برای دریافت مدرک دکتری آن را تهیه میکنند. دانشجویان دکتری در آخرین مرحله تحصیل بر روی یک موضوع خاص تحقیق میکنند و نتایج کار خود را با عنوان رساله دکتری ارائه میدهند. تهیه و تنظیم رساله دکتری به قواعد و اصولی نیاز دارد که این قواعد در این مقاله آموزش داده شدهاند. همچنین نگارش رساله دکتری در گیلان با رعایت تمامی اصول توسط بهترین کارشناسان صورت میگیرد. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید
مشاوره و راهنمایی
مجموعه ی فرهنگی پژوهشی آرتاپژوهش با تجربه ی 15 ساله ی خود توانسته است بیش از 1800 پروژه را با موفقیت به پایان برساند .
رساله یا پایان نامه؟
رساله یا تز دکتری باید بر اساس معیارهای منطقی و علمی تدوین شود. اولین قدم برای نوشتن رساله دکتری انتخاب موضوع رساله است. به این منظور دانشجو میتواند از استاد راهنما کمک بگیرد تا یک موضوع مناسب انتخاب کند. مهمترین بخش از مراحل نگارش تهیه فصلهای مختلف آن است که 5 فصل بوده و عبارتاند از:
1.کلیات تحقیق
اولین بخش نگارش مربوط به کلیات تحقیق است که در آن اهداف، سؤالات و فرضیات بیان میشوند. دانشجویان در این بخش موضوع رساله و علت انتخاب آن را مورد بررسی قرار میدهند. ذکر هدف تحقیق و بیان مشکلات صورت گرفته در این قسمت توصیه میشود. این بخش از نگارش اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که منجر میشود تا افراد با اشتیاق به مطالعه رساله دکتری بپردازند.
2.مبانی تحقیق
فصل دوم رساله دکتری مربوط به مبانی تحقیق است که از بخشهای زیر تشکیل شده است:
- مقدمه
در این بخش پژوهش از لحاظ جنبههای مختلف مورد بررسی قرار میگیرد. دانشجو باید بهصورت خلاصه پیشرفت تحقیقات خود و اطلاعاتی را که جمعآوری کرده را توضیح دهد.
- مبانی تئوری
در این قسمت واژگان و لغات کلیدی تعریف میشوند و به بیان تخصصی تئوریها پرداخته میشود.
- پیشینه
در بخش پیشینه، محقق تاریخچه تحقیقاتی موضوع رساله را در ایران یا خارج از کشور بررسی میکند.
- مدل مفهومی
در این بخش مفاهیم موضوع رساله که با هم مرتبط هستند بیان میشوند. این ویژگی باعث میشود تا خوانندگان بتوانند ارتباط خوبی با پدیده موردنظر برقرار کنند.
سوال دارید؟ با کارشناسان ما در ارتباط بگذارید
برای اطلاع ازقیمت خدمات تدوین رساله دکتری و مشاوره با کارشناسان و متخصصان موسسه ، همچنین سفارش از راه های ارتباطی مشخص شده در این صفحه اقدام کنید.
شماره تماس
مواد و روش تحقیق
سومین فصل از نگارش رساله دکتری به روش تحقیق و پژوهش اختصاص مییابد. دانشجو در این بخش روشهای جمعآوری اطلاعات، روش محاسبه، روش نمونهگیری، تجزیه و تحلیل دادهها را بیان میکند. این فصل میتواند به دانشجویان دیگر کمک کند برای انجام تحقیقات خود در آینده از روشهای پژوهش بهرهمند شوند.
1.نتایج تحقیق
در فصل چهارم رساله دکتری دانشجو در قالب نمودار، جدول و نوشتار گفتههای پژوهش خود را ارائه میدهد. جملات بهصورت ساده و قابلفهم هستند و جزئیات آنها بهصورت نمودار و جدول نمایش داده میشود. افراد با مراجعه به این بخش هدف از انجام رساله را متوجه میشوند.
2.بحث و نتیجهگیری
دانشجو در آخرین فصل نتایج تحقیقات خود را بیان میکند. در این بخش سؤالات پژوهش پاسخ داده میشوند. نتایج تحقیقات با ارائه دلایل علمی و منطقی با یافتههای دیگر محققین مقایسه میشوند و مورد بحث قرار میگیرند.
3.فهرست منابع
از دیگر بخشهای مهم نگارش رساله دکتری میتوان فهرست منابع را نام برد. در این فهرست بهصورت دقیق و مطابق با مدلهای منبعنویسی استاندارد، تمامی ارجاعات و منابع مورد استفاده در رساله ذکر میشوند.
نمونه کار های تدوین رساله دکتری
برای مشاهده ، نمونه کار ها را از لینک های زیر دانلود کنید
- نمونه کار اول
- نمونه کار دوم
- نمونه کار سوم
- نمونه کار سوم
- نمونه کار سوم
- نمونه کار سوم
برای مشاهده نمونه کارها وارد حساب خود شوید
نکات نگارش رساله دکتری
عوامل و فاکتورهای گوناگونی هنگام نگارش رساله دکتری وجود دارند که دقت و توجه به آنها کمک میکند تا یک رساله بینقص تهیه کنید. این نکات عبارتاند از:
- مباحث مالی
قبل از شروع رساله دکتری بهتر است هزینه آن را بررسی کنید. اگر فکر میکنید هزینه پروپوزال دکتری برایتان زیاد است و توانایی پرداخت آن را ندارید میتوانید از مراکز تحقیقاتی و مؤسسات پژوهشمحور کمک بگیرید که هزینه رساله را تأمین کنند. در غیر این صورت میتوانید موضوع رساله را تغییر دهید. انتخاب موضوع رساله اهمیت زیادی دارد و باید زمان کافی و تحقیقات گستردهای را به آن اختصاص دهید.
- زمانبندی
رساله دکتری بیش از هر چیزی برای دانشجویان اهمیت دارد. در نتیجه باید زمان بسیاری صرف آن کنید. بسیاری از دانشجویان حتی قبل از شروع دوره دکتری به سراغ تهیه رساله خود میروند. از این رو توصیه میشود برای انجام امور تحقیقاتی و پژوهشی زمان کافی صرف کنید.
- توانایی تحقیق
اتکا کردن به چند منبع برای به دست آوردن اطلاعات موردنیاز پیرامون موضوع رساله دکتری و سروسامان دادن این اطلاعات تصور غلطی است که بسیاری از دانشجویان مرتکب آن میشوند. توانایی تحقیق به منظور بررسی و آنالیز مطالبی است که از منابع و کتب مختلف به دست آمدهاند. در واقع دانشجو باید این توانایی را داشته باشد که اطلاعات به دست آورده را مورد بحث قرار دهد.
- آمادگی در جلسه دفاعیه
دانشجویان پس از انجام نگارش رساله دکتری باید در جلسه دفاعیه حضور پیدا کنند. دانشجو باید به موضوع رساله خود کاملاً تسلط داشته باشد؛ زیرا در این جلسه سؤالات بسیار دشواری پرسیده میشود و او باید بتواند به سؤالات پاسخ دهد. به همین علت دانشجو میتواند از قبل سؤالات احتمالی را تهیه کند و با مطالعه دوباره رساله، خود را آماده دفاع کند.
تفاوت رساله و پایان نامه
دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری برای موفقیت در دوره تحصیلی خود و کسب مدرک فارغالتحصیلی نیاز به تهیه و ارائه پایاننامه و رساله دارند. پایاننامهها تأثیر زیادی در سرنوشت دانشجو دارند و باید به بهترین شکل تدوین شوند. در این میان پایاننامه و رساله دکتری با هم تفاوتهایی دارند که عبارتاند از:
- در نحوه نگارش و محتوا دارای تفاوت هستند، به صورتی که رساله از حجم بیشتری برخوردار است.
- در پایاننامه و رساله موضوع پژوهش باید جدید باشد با این تفاوت که در پایاننامه به تکمیل تحقیقات و مطالعات پژوهش پرداخته میشود. اما در رساله نتایج و دادههایی که از پژوهش بر روی موضوع حاصل شده بیان میشود.
- اکثر بخشهای پروپوزال دکتری به ارائه توضیحات بیشتری میپردازد که در برخی بخشها نیاز است ایده جدید و در نتیجه نظریه جدید ارائه شود.
- در پایاننامه تنها ذکر موارد ضروری کافی است؛ اما در رساله باید به شرح کامل موضوع پرداخته شود. از این رو رساله مفصلتر از پایاننامه ارائه میشود.
- رساله دکتری همراه با فرضیات قویتر و تحلیلهای نوآورانه است. همچنین نسبت به پایاننامه دامنه گستردهتری دارد.
- دانشجو برای تهیه پایاننامه باید به ارائه پژوهش جدید و نوآورانه بپردازد. این در حالی است که دانشجو برای ارائه رساله علاوه بر نوآورانه بودن پژوهش باید اطلاعات جمعآوری شده را مورد تحلیل و تفسیر قرار دهد و نظریه جدید در رساله ذکر کند.
راهنمای صحیح نگارش رساله دکتری
رساله دکتری در قالب برنامه Microsoft Word تدوین میشود. از این رو برای نگارش و نوشتن آن باید نکاتی را رعایت کنید. نگارش صفحات نخستین رساله با سایر صفحات متفاوت است. نحوه نگارش صفحات اول رساله عبارتاند از:
- در اولین صفحه از سمت جلد فارسی و در مرکز صفحه عبارت «بسمالله الرحمن الرحیم» بهصورت ساده قرار میگیرد.
- در صفحه دوم مشخصات ظاهری جلد بیان میشوند.
- در صفحه بعدی عبارت منشور اخلاق ذکر میشود. در این بخش دانشجو تعهد میدهد در چارچوب قوانین دانشگاه به ذکر اصول فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی خود بپردازد.
- صفحه بعد مختص به تأییدیه هیئت داوران است که امضای اساتید راهنما و مشاور در آن قرار میگیرد.
- صفحه بعد مختص به تأییدیه هیئت داوران است که امضای اساتید راهنما و مشاور در آن قرار میگیرد.
- صفحه بعدی متعلق به فهرست مطالب است که شامل چکیده، سرفصلها، عنوان بخشها، عنوان زیربخشها، فهرست منابع و پیوستها میشود.
- در صورت وجود تصاویر و جداول در صفحه بعد از فهرست مطالب، فهرست شکلها باید درج شود. در این فهرست مواردی مانند عنوان، تصاویر، نمودار و نقشه قید میشوند. قابل ذکر است که در صورت وجود جدول باید فهرست جداگانهای در صفحه بعد اضافه شود و عنوان و شماره جداول ذکر شوند.
چکیده رساله دکتری
از مهمترین نکات نگارش چکیده رساله خلاصه و مفید بودن آن است. چکیده باید بین 250 تا 300 کلمه در یک پاراگراف پیوسته ذکر شود. در چکیده باید به اهمیت پژوهش و تحقیقات، روش پژوهش، نتایج و هدف رساله اشاره شود. همچنین در آخر چکیده 4 تا 6 واژه کلیدی باید آورده شود. نکاتی که برای نگارش محتوای کلی رساله باید رعایت کنید عبارتاند از:
- رساله باید فاقد اشتباهات دستوری و نگارشی باشد.
- اعداد و کلمات انگلیسی نباید در رساله به کار روند.
- معادلات و محاسبات ریاضی باید به طور کامل تایپ شوند و از کپی کردن آنها خودداری شود.
- در ترسیم جدول بین عنوان و جدول نباید فاصلهای به وجود آید و عنوان باید در قسمت بالای جدول قرار بگیرد.
- فاصله استاندارد خطوط 5/1 سانتیمتر است و متن رساله باید با فونت B Nazanin و سایز 14 نوشته شود.
- تعداد استاندارد صفحات رساله دکتری 200 صفحه است و صفحات پیوست باید حداکثر 40 صفحه باشند.
- استفاده از کادر و تزیینات در رساله ممنوع است.
- صفحات اول رساله مانند تقدیر، تشکر و چکیده نیازی به شمارهگذاری ندارند. برای شمارهگذاری صفحات اصلی متن از اعداد فارسی استفاده میشود.
جمعبندی
نگارش رساله دکتری یک پروسه طولانی است که باید مراحل و نکات آن به خوبی رعایت شوند. جهت تدوین رساله دکتری در گیلان میتوانید با کارشناسان آرتا پژوهش برای کسب اطلاعاتی مانند زمان انجام، شرایط و قیمت رساله دکتری تماس حاصل کنید.
لیست دانشگاه های گیلان
دانشگاه های دولتی
- دانشگاه گیلان
- دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان
- دانشگاه تهران (دانشکده فنی فومن)
موسسات آموزش عالی
- موسسه آموزش عالی دیلمان
- موسسه آموزش عالی راهبرد شمال
- موسسه آموزش عالی قدیر لنگرود
- موسسه آموزش عالی کوشیار
- موسسه آموزش عالی مهرآستان
- موسسه آموزش عالی مهرآیین بندرانزلی
- موسسه غیرانتفاعی آموزش عالی شهریار
- موسسه ی غیر انتفاعی جهاد دانشگاهی - رشت
- موسسه غیرانتفاعی انوارالعلوم - انزلی
دانشگاه های آزاد اسلامی
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستارا
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودسر و املش
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد صومعه سرا
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد لنگرود
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آستانه اشرفیه
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد تالش
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودبار
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد فومن و شفت
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد لشت نشاء - زیباکنار
- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماسال
دانشگاه های پیام نور
- دانشگاه پیام نور واحد رشت
- دانشگاه پیام نور واحد بندرانزلی
- دانشگاه پیام نور واحد آستارا
- دانشگاه پیام نور واحد تالش
- دانشگاه پیام نور واحد املش
- دانشگاه پیام نور واحد رودسر
- دانشگاه پیام نور واحد صومعه سرا
- دانشگاه پیام نور واحد کلاچای
- دانشگاه پیام نور واحد لنگرود
- دانشگاه پیام نور واحد منجیل
- دانشگاه پیام نور واحد ماسال
- دانشگاه پیام نور واحد لاهیجان
- دانشگاه پیام نور واحد فومن
- دانشگاه پیام نور واحد سیاهکل
- دانشگاه پیام نور واحد رضوانشهر
- دانشگاه پیام نور واحد خشکبیجار
- دانشگاه پیام نور واحد آستانه اشرفیه